Disco Elysium intro

Disco Elysium má nyní písma vhodná pro dyslektiky

7. 7. 2022
Zdroj náhledu: ZA/UM

Oceňovaný titul Disco Elysium od vývojářského studia ZA/UM se řadí mezi velmi oblíbené a populární tituly. Na platformě Steam si hra i několik let po vydání drží uživatelské hodnocení krásných 93 %, což ji řadí do kategorie Velmi kladné. Jste zde detektivem, který má k dispozici jedinečný systém dovedností, a máte před sebou celé město, kterým si můžete razit cestu. Hra vyniká také unikátním grafickým stylem a osobitým duchem každé lokace, do které se v rámci cesty za svým dobrodružstvím vydáte.

Tvůrci hry Disco Elysium ZA/UM vydali aktualizaci hry Disco Elysium – The Final Cut, která přidává písma vhodná pro dyslektiky pro většinu podporovaných jazyků. To je velký doplněk hry, který by měl docela dobře doplnit plnohodnotné hlasové hraní The Final Cut pro ty, kteří rádi čtou spolu s vyprávěním.

Zdroj: ZA/UM

Písmo OpenDyslexic je nyní k dispozici pro angličtinu, francouzštinu, němčinu, španělštinu, portugalštinu, brazilskou portugalštinu a polštinu. K dispozici jsou také písma pro korejštinu a ruštinu. 

„Tato písma byla vybrána po pečlivém zvážení a konzultacích s překladatelskými týmy a akademiky, ale jako vždy je vítána zpětná vazba,“ uvedlo ZA/UM ve svém prohlášení.

Reakce komunity na sebe nenechala dlouho čekat. Hráči (i ti, kteří netrpí dyslexií) tento krok vývojářů ihned ohodnotili kladně. 

My jednoznačně souhlasíme a také dáváme pomyslný palec nahoru. Trochu nám to připomíná nedávné oznámení vývojářského studia KUBI Games, tedy konkrétně Petra Kubíčka, že připravovaný 1428: Shadows over Silesia bude i pro nevidomé. Stejně jako v případě 1428: Shadows over Silesia se i zde jedná pro krok, který je hodný uznání a respektu.

Zdroj: pcgamer.com

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.