Skul The Hero Slayer – Logo

Skul: The Hero Slayer – příběh malého kostíka

11. 3. 2021
 

Lidé útočící na hrad krále démonů nejsou žádnou novinkou. Už se to stalo nesčetněkrát a pokaždé byli poraženi. Jednou však přišel den, na který démoni nebyli připraveni – k císařské armádě se připojili dobrodruzi a obávaný „hrdina Caerleonu,“ kteří společně zaútočili na pevnost démonů v naději, že démony jednou provždy vyhladí. Díky drtivé přesile lidí démonická obrana brzy padla, hrad byl dobit a všichni démoni včetně krále byli zajati a odvedeni do žalářů – až na jednu malou osamělou kostru jménem „Skul.“ Ten se tak stává poslední šancí pro jejich osvobození. Pojďme se společně podívat na hru Skul: The Hero Slayer.

Malý přemožitel hrdinů

Během svého dobrodružství zkřížíte cestu císařským vojákům a samotným dobrodruhům, kteří loví démony pouze pro zábavu. Přestože je Skul maličký, dává pořádnou ránu a díky své démonické adaptaci může získávat nové a vzrušující schopnosti závislé na tom, kterou lebku právě nosí.

Budete tak moci používat až dvě lebky najednou, kdy každá z nich má svůj vlastní jedinečný rozsah útoků, rychlosti, síly a zároveň vám mění i vzhled (osobně jsem měl nejraději Reapera). Síla malého Skula je ve vašich rukách a vy si tak sami zvolíte vámi odpovídající herní styl. Podle toho si budete vytvářet své specifické kombinace, díky kterým budete nepřátelé srážet na kolena.

Skul – čarodějka

Itemy, kosti, lebky a mince

Při likvidování vašich nepřátel budete v Skul: The Hero Slayer sbírat kosti a peníze, které jsou velmi důležitou součástí hry. Vždycky budete muset nasbírat určité množství kostí pro pavoučí ženu jménem Arachne, která vám vylepšuje dovednosti vašich nalezených lebek. Abyste chápali, vždy po ukončení lokace prohledáte truhlice, ze kterých padají lepší itemy či zbraně, co vám zlepšují zdraví, útok, obranu, magii apod.

Pokud budete mít štěstí, můžete nalézt zmiňované lebky, které mají dvě úrovně. Ty slabší budete muset skrze Arachne vylepšovat, jelikož mají ze začátku jednu dovednost. Abyste tak odemkli druhou, budete muset nasbírat dostatečné množství zmíněných kostí. Lebky druhé úrovně mají automaticky zpřístupněné veškeré dovednosti, proto se v pozdější fázi hry nezalekněte, že kostí budete mít nadbytek, jelikož si je Arachne od vás nevezme.

Mince potřebujete pro nakupování různých itemů – lékárničky, zbraně, zbroje a artefakty zlepšující dovednosti. Abyste tyto nákupy mohli uskutečnit, je nutné projít celou kapitolou, kde se vždy Skul dostane mezi obchodníky. Peníze tu popravdě získáte velice lehce, tudíž se nemusíte bát, že byste neměli na vámi vybraný artefakt.

Krátká, přesto obtížná kampaň

Skul: The Hero Slayer má celkem šest kapitol, které jsou ještě rozdělené do několik lokací.  Jelikož se jedná o akční rogue-lite titul, budete tu velice často umírat, ale to je hlavní síla této hry. Jakmile totiž umřete, přijdete o veškeré své vybavení – itemy, zbraně, zbroje, peníze, kosti a lebky. Pokud jste měli dobré vybavení, se kterým jste dokázali zlikvidovat své nepřátelé jak po másle a doufáte, že totožné vybavení naleznete na stejném místě i po své smrti, tak vás musím zklamat. Ve hře se totiž stále mění lokace a jejich obtížnosti, díky tomu vás titul udrží neustále ve střehu a nikdy nebudete vědět, co můžete očekávat. Je bohužel pravdou, že narůstající obtížnost, která se může objevit hned v první kapitole, vás může odradit. Ale pokud jste hráli tituly jako Ori nebo Dead Cells, bude vás Skul bavit.

Skul: The Hero Slayer je výtečná hra, kterou pozdvihuje nádherná 2D pixel artová grafika včetně skvělého Soundtracku. Titul běží plynule bez jakéhokoliv záseku, pádu či bugů, co by nějakým způsobem ovlivnily hratelnost. Tvůrci SouthPAW Games myslí i na konzolové hráče, a proto během následujících měsíců chtějí tento titul vydat na PS4, Nintendo Switch a na všechny Xbox verze. Ohledně PS5 nejsou zatím žádné informace, ale titul by mohl fungovat skrze zpětnou kompatibilitu. Skul: The Hero Slayer si můžete zakoupit na Steamu za 16,79 €.

Klady
  • grafické zpracování
  • soundtrack
  • obtížnost hry
  • příběh
  • hra na několik hodin
  • neustále měnící se prostředí
  • možnost hrát i po ukončení příběhu
Zápory
  • nemám co vytknout
Platforma PC
  • Datum vydání 21.01.2021
  • 0.0

    Doporučujeme

    Michal Mráz

    Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

    Sledujte nás:

    © 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.