Dracula vs Van Helsing - karetní hra

Dracula vs Van Helsing bude blafovací dvojkovka s neotřelými ilustracemi

21. 10. 2024
Zdroj náhledu: REXhry

Éra třpytících se upírů, kteří namísto sání krve lákají na dlouhé uhrančivé pohledy, je již naštěstí za námi. Díky tomu se mohou objevovat nová díla plná upírů strašidelných, krvesajů, s nimiž byste nešli nikam, natož do postele. A právě do této kategorie patří desková hra Dracula vs Van Helsing, kterou nám přinese vydavatelství REXhry

Hra vyšla původně pod křídly korejského studia Mandoo Games, které v loňském roce přišlo s výborným Údolím věčnosti. Stojí za ní francouzští autoři Maxime Rambourg (Velká kniha strašlivých čar, Syslíci) a Théo Rivière (Papírové moře, Draftosaurus, Tucano, Detektiv kočička nebo Myší domeček). Jde o titul určený dvěma hráčům od 10 let a jednu partii zvládnete za přibližně 20–45 minut.

Jde o blafovací area control hru s velmi zajímavým mechanismem. Jeden z hráčů se chopí Draculy, který se snaží přeměnit všechny lidi z jedné lokace na upíry. Van Helsing chce Draculu zabít, a tak mu postupně snižuje životy. Ve svém tahu můžete vždy zahodit z ruky jednu kartu nebo ji vyměnit za nějakou kartu, kterou již máte před sebou, a tím spustit efekt zahozené karty. Jakmile je v odhazovací hromádce alespoň šest karet, hráč může oznámit konec kola, oponent však získá ještě jeden tah. Na konci kola si hráči porovnají pět karet ležících před nimi. Každá karta odpovídá jedné lokaci na mapě. Pokud má v té lokaci vyšší kartu Dracula, přemění jednoho člověka na upíra. Van Helsing postupně, život po životě, Draculovi ubližuje, pokud má v dané lokaci vyšší kartu on.

Kdy titul Dracula vs Van Helsing REXhry vydají, je zatím neznámé. Již dnes si jej však můžete zkusit na platformě Board Game Arena. Já už jej tam hrála několikrát a mohu potvrdit, že jde o opravdu velmi zajímavou dvojkovku s velmi neotřelým vzhledem, který vytvořil Weberson Santiago (The Great Split, Výprava).

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.