Half-Life 2 Freeman

Herní kvíz – známé hlášky z videoher #1

21. 10. 2024
 

Vítejte v kvízu, který prověří vaše znalosti nezapomenutelných a kultovních hlášek z videoher! Od klasických herních legend až po moderní tituly, tyto hlášky se staly pevnou součástí herní historie. Připravte se na zábavnou cestu plnou výzev, během které si otestujete, kolik z těchto ikonických výroků dokážete přiřadit ke správným hrám. Jste připraveni ukázat, že jste opravdovým znalcem herního světa? Pojďme na to!

Herní kvíz – známé hlášky z videoher #1

Ve které hře zazněla hláška: „Součástí dospívání znamená dělat to nejlepší pro lidi, na kterých ti záleží, i když to někdy znamená ublížit někomu jinému.“?
„Zase práce? Tak já teda jdu,“ je věta, kterou řada z nás možná již někdy použila. V jaké hře s povedeným českým dabingem se objevila?
Ve kterém hláškami a testosteronem nabitém titulu se objevilo: „Hail to the king, baby!“?
Ve které dnes již legendární hře zaznělo: „Nechci, abyste je zabili. Chci, abyste jim dali ponaučení – abyste jim zpřelámali všechny kosti v těle!“
Určitá herní série se vyznačuje heslem: „Praise the Sun!“ Která?
„Did I ever tell you the definition of insanity?“ Jedna z ikonických scén slavné série. Víte, o jakou sérii se jedná?
Vzpomenete si na scénu ze slavného titulu, ve kterém zazněla hláška: „You were almost a Jill sandwich!“?
Při hraní tohoto kultovního počinu jste mohli spatřit epickou scénu, ve které se objevila tato hláška: „The right man in the wrong place can make all the difference in the world.“
Během rozhovoru pronáši hlavní hrdina hry tuto moudrou větu: „War is where the young and stupid are tricked by the old and bitter into killing each other.“
Při hraní tohoto titulu jste se mohli setkat s hláškou: „Would you kindly?“
„What can change the nature of a man?“ je ústřední otázka kterého známého příběhového RPG?
„What a shame. He was a good man. What a rotten way to die. I wish there was something more I could say.“ Který videoherní hrdina takto empaticky uklidňuje dceru po smrti jejího otce?
„Here’s X in your eye!“ – „It’s in the bag!“ – „Shitty wizard!“ Ve které oblíbené online hře mají všichni hrdinové variaci na některou z těchto hlášek?
„Hawkinsi, tebe dneska zase čekaj hajzlíky!“ zaznělo ve které české hře?
Která postava z legendární Mafie řekla: „Co si to kurva ty parchanti vo sobě do prdele myslej? Že je to tady ňákej zasranej lunapark nebo co?“
V jedné slavné bojovce je ikonická postava spojena s hláškou „Get over here!“. Víte, o jakou sérii se jedná?
V jaké hře se slovy „seš velkej a ošklivej“ konfrontovalo dítě na ulici hlavního hrdinu?
Ačkoliv to není ikonická hláška, „press F“ se do mnoha hráčských srdcí vrylo jako akt loučení. Ne vždy tím ovšem hráči chtějí vyjádřit úctu, jak tomu bylo původně zamýšleno ve hře…
Které nezávislé RPG vás ke konci uklidňuje větou „Despite everything, it’s still you“?
Herní kvíz – známé hlášky z videoher #1
Dostal jste {{userScore}} z {{maxScore}} správně.
{{title}}
{{image}}
{{content}}

Matyáš Macek

Matyáš přišel o herní panictví s „vietnamkou“, tedy s „fejkovou“ retro TV konzolí z tržnice při hraní Battle City, Contra, Bomberman a dalších retro pecek. Poté následovalo období PS konzolí, GTA 2 počínaje, Duke Nukemem konče. Nyní spíše preferuje hraní na PC a VR, ale na konzole nezanevřel. Nejoblíbenější hrou je Stronghold Crusader. Je studovaným lékařem a kromě hraní je jeho největším koníčkem cestování a posezení s přáteli.

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Jan Pinc

Korektor, kterého občas políbí múza. Jeho specialitou jsou hry příliš staré, nudné, obskurní nebo bizarní na to, aby kohokoliv zajímaly. Je vášnivým lovcem achievementů a rád vše dohrává na 100 %. Zbožňuje české lokalizace, alespoň tedy ty povedené. Po nocích stále ještě oplakává Adobe Flash Player a svoje stařičké PSP.

Petra Svobodová

Ke hraní se dostala jako malá, když s tatínkem hráli na TV konzoli Maria a tanky. Na střední začala hrát s nejlepší kamarádkou wowko a už u hraní zůstala. Nejoblíbenější herní sérií je Dragon Age (dohraná snad milionkrát). Převážně hraje hororovky a příběhové hry. Ráda si přečte dobrou knihu, sleduje horory a miluje kávu.

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Miroslav Libicher

S videohrami má zkušenosti už více než čtvrt století. Začínal u klasik pro DOS a arkádových automatů na poutích. Ačkoli se dlouho vyhýbal konzolím, preferuje spíše akčnější druhy her a příliš si nerozumí s multiplayerovými a kompetitivními tituly. Zajímá ho herní historie v různých světových regionech. Na hry přitom nahlíží především jako na kulturní artefakty, jejichž hlavním cílem je poskytovat hráčům nové zkušenosti a vyvolávat emoce.

Nikola Mrázová Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.