Hilda a Větvík Prší, prší, jen se leje

Vyšel komiks Hilda a Větvík: Prší, prší, jen se leje

19. 10. 2024
Zdroj náhledu: Nakladatelství Paseka

Určitě Hildu už znáte. Tato pohádka má nyní pokračování, které opět vezme milovanou Hildu na nové dobrodružství. Tvorba autora Lukea Pearsona skutečně slaví úspěchy a právě jeho dětské komiksové vyprávění jej dostává do role jednoho z hlavních lídrů světového dětského pohádkového komiksu, ne-li snad světového celkového. Kdybyste ale náhodou nevěděli, tak Hilda je komiksová série, která se stala velmi populární díky svému jedinečnému stylu a nádherným ilustracím. A tak je tu další díl Hilda a Větvík: Prší, prší, jen se leje.

Komiksy Hildy jsou kombinací fantastických prvků s běžným životem a mají velmi specifickou atmosféru. Hilda je nejen odvážná, ale také laskavá a zvědavá, což ji dostává do různých nebezpečných i okouzlujících situací. Hilda se stala také populární díky animovanému seriálu na Netflixu, který věrně zobrazuje dobrodružství z komiksů a rozšiřuje příběh pro ještě širší publikum. Hlavní postavou je Hilda, dobrodružná modrovlasá dívka, která žije v magickém světě plném zvláštních tvorů, trollů, elfů a dalších nadpřirozených bytostí. Prakticky se jedná o mumínky v moderním podání, ale kdo by dokázal tvrdit něco takového. 

Zdroj: Nakladatelství Paseka

Jak řekl v tiskovém prohlášení sám šéfredaktor Paseky Jakub Sedláček: „Hilda je statečná dívka, která ráda tráví čas v přírodě a ve společnosti bytostí, jež dospělí nevidí nebo vidět nechtějí. V mnoha svých dobrodružstvích dokázala, že má srdce na pravém místě a že se nebojí překážek ani strašlivých tvorů. V ilustracích Lukea Pearsona se hned ‚zabydlíte‘ a budete se do nich chtít vracet. Hilda je zkrátka správná kamarádka, co dětem ukazuje, že spousta skvělých věcí se dá zažít v lese, na skalách anebo třeba jen se skicákem a ručně kreslenou mapou.“ V dobrodružství Hilda a Větvík: Prší, prší, jen se leje se vydává Hilda na dobrodružství s Větvíkem, na němž se v bouřce schovají v tajemné mohyle, kde se rozjíždí jeden další velký příběh. Ideální pro děti i dospělé, a teď se přiznejte, kdo tuto pohádku už zná?

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.