The Stone of Madness - cover

The Stone of Madness ukáže peklo inkvizičního blázince

17. 10. 2024
Zdroj náhledu: igdb.com

The Stone of Madness je taktická stealth adventura, v níž se postupně vžijete do role pěti neprávem odsouzených vězňů a vaším úkolem bude utéct z krutého středověkého vězení. Odehrává se ve španělském blázinci na konci 18. století, který se nachází v Pyrenejích a je to zároveň inkviziční vězení, které spravují místní jezuité. Zmíněné vězně trápí krutými tresty a oni se stávají ještě více šílení a zoufalí. Jediná jejich šance je společně vymyslet plán k útěku, přičemž se musí spoléhat jeden na druhého.

Ve hře budete, nezávisle na sobě, ovládat všech pět postav a musíte dbát i na to, aby si každá z nich zachovala svůj zdravý rozum. Každá postava má totiž svá vlastní traumata, která přispívají k jejich duševnímu šílenství, a vy se musíte starat, aby se nedostala na povrch. To znamená stavy paranoie, demence nebo záchvatů násilí. Inkvizitoři vás nesmí odhalit, protože tresty za útěk jsou fatální.

The Stone of Madness obsahuje střídání dne a noci, což bude pro plánování zásadní. Vizuální stránka hry je ručně malovaná a animovaná. Čerpá inspiraci z díla dobového malíře Francisca De Goyi. Izometrická kamera umožňuje hráčům velký rozhled a možnost detailně plánovat.

Hru vyvíjí studio The Game Kitchen, které už má na kontě například ceněné akční plošinovky Blasphemous a Blasphemous 2. Pokud si chcete vyzkoušet jejich nový počin The Stone of Madness, můžete ještě stihnout festival Steam Next Fest, který bude probíhat do 21. října 2024, a zahrát si demo. 

Tripwire Presents, vydavatelská divize společnosti Tripwire Interactive, oznámila, že The Stone of Madness vyjde digitálně na PC přes Steam a Epic Games Store, dále na PlayStation 5, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. Datum vydání je stanoveno na 28. ledna 2025. 

Novinky a informace najdete na stránkách vydavatele.


Článek pro Gaming Professors napsal Milan Koubský

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.