Zaklínač 3 Divoký hon - Ciri dospěla v krásnou ženu

The Little Witcher bude pohádková novela o Geraltovi a Ciri

13. 10. 2024
 

Už jen ten volný překlad The Little Witcher – O Malém zaklínači. Ano, mně to evokuje Malého prince, jak hledá svou růži, svou lásku… proklínám tě Exupéry! Každopádně zpět k tématu. Nakladatelství Penguin Random House nyní přichází se sbírkou komiksů, které přinesou právě spíše milou pohádku o slavném zabijáku netvorů. Geralt zde má vystupovat jako průměrný otec zabíjející příšery, který bude vychovávat hodnou Ciri, a učit ji přesně to, jaký má zaklínač být.

V těchto příbězích ta uvidíte Ciri, Geralta, adoptivní matku Yennefer, i moudrého a hodného strýčka Vesemira. Příběhy mají být hodně roztomilé, ale především si u nich má čtenář uvědomit, že výchova v tomto případě malé zaklínačky se neliší od výchovy jakéhokoliv jiného dítěte. Vzhledem k tomu, že se jedná o knihu pro děti, nečekejte klasického lovce příšer, jenž řeší, jestli někoho zabít, osouložit nebo se pokusit být tradičně neutrální. Zde jde o výchovné pohádky pro děti. Ty si mají užít prdící příšery, Geralt zase bude pomocí zaklínačského kodexu učit čistit si zuby nebo uklízet pokoj, nebo jak donutit své dítko překvapení odpoledne spát . 

Zdroj: Penguin Random House

Jasně, někteří mohou namítat, že je to zase jen ždímání značky, a nebo splněný sen o dětském zaklínači, jejž plánovala showrunnerka Lauren Hissrich. Realita je ale v tomto případě spíše taková, že ilustrátorka Giada Carboni prostě jen chce přidat možnost, aby i rodiče mohli nenápadně svého malého potomka vést do jednoho z nejpopulárnějšího fantasy světů. Počkejme tak na 13. květen 2025, kdy kniha vyjde v zahraničí, a kdo ví, třeba se počin The Little Witcher objeví i u nás. Kdo ví. Nechme to na Geraltovi a jeho malém dítku překvapení.

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.