Age of Mythology - Immortal Pillars / Tale of the Dragon

Age of Mythology: Retold přichází s Immortal Pillars

28. 9. 2024
Zdroj náhledu: Igdb.com

Zmodernizování milované strategie Age of Mythology už pár týdnů po internetu sbírá jen a jen kladné reakce. Doslova kultovní real-time strategie překvapila příjemnou grafickou úpravou, většími armádami a především trefila opět tu nádhernou notu, kvůli které si ji hráči zamilovali. Nicméně kdysi dávno tu byl škraloup jménem Tale of the Dragon, jenž vyvolal s čínskými mytickými jednotkami snad jen obrovskou kontroverzi. Tvůrci z Microsoftu to vědí, a tak na Tokyo Game Show propagovali Immortal Pillars.

Zdroj: Xbox Game Studios

U něj můžeme soudit, byť zatím podle jednoho jediného obrázku a teaseru, že poučení bylo více než dostatečné, a možná se tak celá čínská kampaň dočká velice solidní úpravy. Jak se píše v popisku rozšíření: „Uvolněte sílu čínské mytologie ve hře Age of Mythology: v prvním rozšíření hry Retold, Immortal Pillars. Objevte nový panteon bohů, legendární mytické jednotky a obdivuhodné božské síly v epické kampani inspirované starověkými legendami. Vyvolejte divokou bohyni Nüwu, poroučejte Čchiouovi, býčímu bohu války, a přivolejte Nübu, neúprosného přinašeče sucha. Ovládněte oblohu s Yinglongem, mocným létajícím dešťovým drakem, a zažijte ještě mnohem víc.“

Dokáže se rozšíření vykoupit? Uvidíme. Po čem ale určitě ještě stále mnozí z nás touží, je přidání několika dalších mytických bitev do hry, protože ta momentální jedna je skutečně zoufale málo, byť z Reginleif to byl tradičně velmi krásný zážitek. Pokud jej ani ve hře nevidíte, je součástí deluxe edice jako balíček Freyr God Pack, který přidává k Odinovi, Thorovi a Lokimu ještě jednoho hlavního boha pantheonu Freyra a tři nové „podbohy“ Ullra, Aegira a Vidara. Což znamená více schopností i mytických jednotek. Nicméně pokud se vrátíme zpátky k tématu a Immortal Pillars, je zde tak šance, že přibude všeho znovu a ještě víc. A to nejlepší? Ve hře by měla být ještě jedna celá nová kampaň s dalším, zatím neprobádaným pantheonem, a přiznejme si, kolik světových božských rodů je ještě známých? Přece ten slovanský, a u Peruna, to bych si neskutečně užil. Počkejme nyní, jak ožijí čínské mýty, protože Age of Mythology má očividně stále co nabídnout.

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.