The Day Before - úvodka

Tvůrci propadáku The Day Before jsou zpět

27. 9. 2024
Zdroj náhledu: Fntastic

The Day Before bylo titulem očekávaným hráči z celého světa, který sliboval různé inovace v žánru survival a RPG her. Mohlo se zdát, že vše bylo předurčeno k úspěchu, ale jak již víme, realita byla zcela jiná. Kontroverze se okolo hry táhla ještě před vydáním, během vydání, a nakonec během vypnutí herních serverů a stažení titulu ze Steamu. Dovolte mi vám lehce připomenout, jak vypadala strastiplná cesta titulu, který jednu dobu byl dokonce nejočekávanějším titulem na Steamu.

The Day Before bylo poprvé odloženo již v květnu roku 2022, a to z června 2022 o téměř celý rok, kvůli přechodu na Unreal Engine 5. Titul měl vyjít tedy 1. března, ale jak víme, ani toto datum se vývojářskému studiu Fntastic nepodařilo dodržet. Další odklad se konal 26. května, kdy se řešil spor o ochranou známku pro název hry, proto byl titul následně stažen i ze Steamu. V ten moment začaly na povrch vylézat informace o nereálnosti titulu, vůči čemu se vývojářské studio ostře ohradilo. Nicméně toto není vše, následovalo ještě další odložení, a to z 10. listopadu na 7. prosince, což nakonec doopravdy bylo finální datum vydání, avšak pouze v předběžném přístupu.

Jak již víme v momentě, kdy hra vyšla hráči byli zklamaní, naštvaní a frustrovaní. Hra nebyla absolutně taková, jak ji tvůrci popisovali. Vývojáři slibovali, že dodají postapo MMO se spoustou možností, nicméně místo toho se hráči dočkali jen nudné střílečky, se spousty chyb. Samozřejmě ani patche nepomohli, jelikož dle hráčů na hře bylo špatně téměř vše. Ještě v prosinci minulého roku studio oznámilo, že vypnou herní servery The Day Before. Tak se i stalo, a to 22. ledna tohoto roku. Místo toho, aby se vývojářské studio Fntastic omluvilo, kopalo kolem sebe, za neúspěch hry nemohli oni, ale negativní kampaň.

Absolutně nechápu, že po tomto všem se studio odhodlalo vrátit, a to dokonce s crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru, o které informovali na sociální sítí X. Uživatelé se nebáli pod příspěvek komentovat a dát studiu jasně najevo, že již ztratili důvěru herní komunity a jediný co očekávají je další scam. Já osobně bych tomuto studiu nedala ani korunu, avšak třeba se pár hodných bláznů najde.

Na Kickstarteru mají za cíl vybrat částku ve výši 15 567 dolarů. Proč to nezaokrouhlili? Nemám tušení, oni dle mého taky ne. Jejich novou hrou má být kooperativní titul nesoucí název Escape Factory, který je naprosto něco jiného od The Day Before. Očividně na sebe snížili nároky po svém fiasku, aspoň něco pozitivního. Nicméně celý tento návrat, prosení o druhou šanci a omlouvání se se mi zdá jako jeden velký vtip.

Adéla Pfefrová

Od útlého dětství sledovala staršího bratra, jak hraje hry. A nakonec se to i pro ni stalo její vášní. V současné době téměř každý den ztrácí své nervy u hry Counter-Strike: Global Offensive, kterou hraje dlouhých 5 let. Její slabostí jsou rozhodně survival hry, jako například The Long Dark nebo The Forest. Svojí povahou je extrovert, když zrovna nesedí u her nebo seriálů, ráda poznává nové lidi a věnuje všechen svůj volný čas svým přátelům a rodině.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.