Catan Big Box – krabice

Svět Catan není nikdy dost velký

27. 9. 2024
 

Herní série Catan je obrovská. Kromě základní hry a množství rozšíření existuje i řada samostatně hratelných her s různými tématy – Hra o trůny, Hvězdoplavci, Říše Inků a Úsvit lidstva. Může v této sérii ještě něco chybět? Samozřejmě! Co takhle verze, kde se z malebných vesniček stávají moderní města a celý ostrov potřebuje mnohem více energie? Nyní záleží jen na vašem rozhodnutí, do jakých elektráren budete investovat. Pustíte se do levných fosilních paliv, nebo zvolíte ekologičtější cestu a vsadíte na obnovitelné zdroje? Tento nový prvek, jakým jsou elektrárny a energie, přináší novinka Catan Energie, která by měla vyjít už 1. 10. 2024.

Pokud máte základní hru rádi, ale už vám přijde trochu ohraná, 13. 11. 2024 by měl vyjít Catan – scénář Pomocníci, který obsahuje dvanáct karet speciálních postav. Ty vám podají pomocnou ruku při rozvoji vašich vesnic a měst. Například Stina usnadní výměnu karet, Högni vám umožní přesunout silnici a Digur pošle lupiče zpět do pouště.

Pokud jste světem Catan dočista nepolíbení, vydavatelství Albi nedávno vydalo třetí edici Catan Big Box. Tento set obsahuje nejen základní hru a doplněk pro 5–6 hráčů, ale i oboustranný herní plán a pět různých scénářů. V nich například pomáháte Santa Clausovi nebo velikonočnímu zajíčkovi. Pokud rádi hrajete ve větším počtu než čtyřech hráčích, rozhodně bych vám doporučila právě tento Big Box.


Článek pro Gaming Professors napsala Tereza Seidlová.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.