Ghost of Yōtei - nový samuraj

Ghost of Yōtei odhaluje nového Ducha

25. 9. 2024
Zdroj náhledu: igdb.com

Jen málokomu bude jméno hry Ghost of Tsushima naprosto neznámé. Toto výborné samurajské dobrodružství vzešlo z produkce studia Sucker Punch Productions už v roce 2020 jako exkluzivita pro konzoli PlayStation 4, přičemž letos se hráči radovali z PC portu. Čím větší však má nějaký titul úspěch, tím více jsou fanoušci hladoví po pokračování. V případě hry Ghost of Tsushima bylo toto téma v posledních měsících dost žhavé, a to nejen díky oznámení filmové adaptace. Včerejší akce State of Play si to nejlepší nechala na konec a odhalila první trailer na Ghost of Yōtei, které vyjde v roce 2025 na konzoli PlayStation 5.

Jak už název napovídá, Ghost of Yōtei bude následovatelem Ghost of Tsushima, ale kromě místa mění také chronologii příběhu. Zatímco se nechvalně proslulý Jin Sakai proháněl po feudálním Japonsku v roce 1274, nový Duch jménem Atsu se na časové ose posune do roku 1603, tedy více než tři sta let dopředu. Je proto dost nepravděpodobné, že se v rámci Ghost of Yōtei Jin Sakai vrátí. V té době tato oblast nabízela rozlehlé pláně a zasněžené tundry mimo vládu organizovaných samurajských klanů. Nechme se tedy překvapit, s jakou zápletkou nás vývojáři překvapí.

Zdroj: Sucker Punch Productions

O příběhu se toho ví prozatím velice málo. Tato akční adventura s nádherným a malebným pozadím se bude odehrávat v okolí hory Yōtei, což je vrchol tyčící se v srdci Ezo, v oblasti Japonska dnes známé jako Hokkaidó. Protože jde o projekt rovnou vytvářený pro PlayStation 5, vizuální stránka nabídne realističtější svět s věrohodnějším pohybem větru, vegetace či polární září a bude toho ještě mnohem více. Nová hra znamená také nové možnosti a mechaniky. Slíbeny nám jsou souboje vůle a přesnosti s katanou, ale na scénu mají vstoupit také další hračky a inovace. V závěru oznamovacího traileru například můžeme spatřit střelnou zbraň.

Podle dostupných ukázek lze vidět, že je hlavní hrdina… nebo spíše hlavní hrdinka Atsu na útěku před pronásledovateli. Její cesta po boku zvířat tedy bude skrývat jistě úchvatný a srdceryvný příběh, stejně jako Jinova volba. Autoři slibují se brzy podělit o další zajímavé informace včetně děje. Zůstaňte proto na příjmu.  

Nikola Mrázová Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.