Decadent - úvod

Decadent vás ponoří do šílenství 

20. 9. 2024
Zdroj náhledu: Incantation Games

Titul Decadent využívá lovecraftovského stylu, který mistrně kombinuje s inovativní mechanikou příčetnosti. To vše slibuje hráčům možnost otestovat hranice zdravého rozumu i svých dovedností. Nejnovější trailer od Fulqrum Publishing a Incantation Games předvádí svět plný tajemných předtuch, záhad, vesmírného hororu i psychologického napětí. 

Celý příběh Decadent se točí kolem znepokojivé cesty Johna Lorna. Tento muž je královský průzkumník a veterán z první světové války, který se však bohužel stane během svých okultních snah hostitelem zlověstného parazita. Lornův příběh je motivován dvěma naprosto odlišnými věcmi. První z nich je jeho pátrání po ztracené expedici z Miskatonské univerzity a druhou usmíření s jeho odcizeným synem. Příběh tak v sobě prolíná hluboký smutek i průzkum neznáma. 

Za zmínku stojí herní mechanismy titulu, zejména pak příčetnost. Tento mechanismus slouží jako narativní prostředek i herní výzva pro hráče. Během vašeho procházení strašidelnými prostředími budete muset čelit nejedné děsivé entitě nebo bizarním podivínům. Dávejte si ovšem pozor, neboť každé z těchto setkání postupně odbourává Lornovu příčetnost a noří ho více a více do krajiny naprostého šílenství. Tento postupný pád do šílenství je poznamenán spektrem vizuálních a interaktivních deformací (halucinace, záchvaty paniky atd.), které hráče ještě více ponoří do tohoto psychologického hororu. 

Mírné šílenství tak představuje vzrušující vrstvu herní dynamiky. Rozmazané textury a zkreslená rozhraní se kombinují s vylepšenou intuicí, což hráčům umožňuje jakousi prchavou výhodu proti skrytým hrozbám. Tato zajímavá, ale křehká rovnováha se však dramaticky mění, čím více se hráč přibližuje k stoprocentnímu šílenství. To způsobuje dezorientaci, roztřesené míření a skvěle tak představuje chaos způsobený Lornovou roztříštěnou myslí. 

Zdroj: Incantation Games

Titul vám nabídne brutální střílečku z pohledu první osoby, v niž využijete různé exotické zbraně a speciální předměty. Společně s Lornem tak budete čelit hordám horských kmenů, hybridním vodním příšerám i prastarým bytostem. Váš arzenál budou tvořit konvenční střelné zbraně z dvacátých let dvacátého století. Zároveň zde využijete i prokleté pistole s okultními vlastnostmi, prazvláštní artefakty, a dokonce mimozemské biologické zbraně. 

Co se týká uměleckého designu hry, je jak strašidelný, tak i svým způsobem krásný. Obratně v sobě kombinuje surrealistické krajiny (lesy bez tíže, zmrzlé tundry či nadčasové nekropole) s groteskními obrazy, které vzdávají hold lovecraftovské tematice podstatě. Už teď se dá říci, že vizuální prvky ještě více umocní zážitek z hrůzy a napětí. Hráči nebudou jen nějací pozorovatelé, stanou se i přímými účastníky Lornova drásavého vyprávění. 

Decadent, jehož vydání je naplánované na všechny platformy, se očekává již příští rok. Jeho hlavním cílem je vzbudit zájem všech milovníků hororů, Lovecrafta zvláště. Díky své komplexní struktuře a hloubce vyprávění, pohlcující herní mechanice a vizuálně působivému designu by se mohl tento titul postavit mezi špičky v daném žánru. 

Zdroj: Incantation Games

Stručně řečeno, Decadent není jen další hororová hra, nýbrž je to psychologická cesta, která zve hráče, aby flirtovali se šílenstvím a přitom mohli odhalit příběh o ztrátě, vykoupení a vesmírné hrůze. Rozhodně si tento titul nezapomeňte poznamenat do svých diářů. 

Zdroj: bloody-disgusting.com

Petra Svobodová

Ke hraní se dostala jako malá, když s tatínkem hráli na TV konzoli Maria a tanky. Na střední začala hrát s nejlepší kamarádkou wowko a už u hraní zůstala. Nejoblíbenější herní sérií je Dragon Age (dohraná snad milionkrát). Převážně hraje hororovky a příběhové hry. Ráda si přečte dobrou knihu, sleduje horory a miluje kávu.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.