Logo Asmodee

Blackfire je mrtev, nechť žije Asmodee!

19. 9. 2024
Zdroj náhledu: Asmodee CZ

Deskové hry jsou čím dál mainstreamovější zábavou. Vždyť jen v průběhu loňského roku jich vyšlo více než 350. A to se bavíme o deskových hrách lokalizovaných do češtiny, nikoliv o těch tisících, které vycházejí v zahraničí. Zhruba polovinu z her u nás vydaných mělo na starosti vydavatelství Blackfire, které je tak naším největším. Bezpochyby je to díky tomu, že se před pár lety stalo součástí nadnárodní společnosti Asmodee, kterou v současnosti stejně jako například Dark Horse Comic vlastní švédská Embracer Group.

Být součástí Asmodee Blackfiru opravdu svědčí, a to nejen proto, že se díky tomu dostali jako první k těm nejžhavějším titulům. Není se tak co divit, že se vydavatelství vrhlo do rebrandingu. Od dnešního dne se proto již nebudeme setkávat s ADC Blackfire Entertainment, s. r. o., jak se celým jménem Blackfire jmenoval. Blackfire je mrtev a pohřben žehem. Z jeho popela jako bájný fénix povstává Asmodee Czech Republic, s.r.o., tedy Asmodee CZ.

Nebojte, změna názvu je pochopitelná a rozhodně se po ní nijak nesníží počet titulů, které vydavatelství bude lokalizovat. A nezmění se ani jejich plánovaná vydání. Stále se tak můžeme těšit na všechny ty chystané pecky, ať již v podobě Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars, LEGO Monkey Palace – Opičí palác, Pán prstenů: Duel o Středozem, nebo třeba rozšíření Moje kavárnička: Sladké pokušení a Na louce: Kniha dobrodružství.

Tak přejeme hodně úspěchů a ještě více bestsellerů! Snad se navíc spolu se starým názvem podaří odhodit nálepku vydavatelství, jehož textům sem tam chybí korektoři.

Zdroj: Asmodee CZ

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.