Satisfactory 1

Satisfactory po osmi letech vývoje vstupuje do verze 1.0

9. 9. 2024
 

Dlouhých osm let trval vývoj oblíbeného budovatelského simulátoru v otevřeném světě a zítra, 10. 9. 2024, Coffee Stain Studios vydá tolik očekávanou verzi 1.0. Nejžhavější novinkou bude možnost využívání mimozemských artefaktů, které můžete najít po celém světě Satisfactory. Výzkumem artefaktů a nově také mimozemské hmoty, která má označení „SAM“, můžete odemknout nové mimozemské technologie a značně si vylepšit život na planetě. 

Jeden z nových strojů je „Power Augmentor“, který pohání mimozemský artefakt „Somersloops“. Ten vám dokáže vygenerovat 500 megawattů energie, a jakmile ho připojíte do svého energetického obvodu, rozšíří ho o dalších deset procent. Nejžhavější novinkou se pravděpodobně stane dimenzionální sklad, na který budete potřebovat artefakt „Mercer Spheres“ a který vám umožní dostat se ke svým materiálům kdekoliv na mapě. Kdekoliv na mapě bude možné vzít ze skladu materiál přímo do inventáře, případně ho do skladu vložit. U vložení jste pouze limitováni časem a kapacitou.

V aktualizaci je mnoho dalších vylepšení života, od možnosti stavění dopravníkových pásů ve vynuceném rovném směru po přesný režim motorové pily, aby nedošlo k poškození okolí. Dále přibydou kosmetické novinky jako ploty, okna a možnost úpravy povrchů, které mění vzhled staveb. Kromě toho si budete moct vyrobit raketové palivo, které bude efektivnější, a zároveň bude ještě upravitelné na ionizované palivo, které je stabilnější a pomaleji hoří. Dojde také k rozšíření prostoru pro plány z 4 x 4 x 4 na 5 x 5 x 5. Osm let byla dlouhá doba, ale myslím si, že Satisfactory za to čekání rozhodně stojí. Satisfactory si můžete pořídit na platformách Steam, Epic Games Store a Humble Store.


Článek pro Gaming Professors napsal Zdeněk Vít.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.