Concord - Cover

Sony uzavírá kapitolu Concord

9. 9. 2024
Zdroj náhledu: igdb.com

Jen pár týdnů po vydání hry Concord od Firewalk Studios se situace kolem tohoto titulu výrazně změnila k horšímu. Společnost Sony se rozhodla vypnout servery a vrátit peníze všem, kteří si jej zakoupili. O problémech Concordu jsme již informovali v našem dřívějším článku. Po absolutním neúspěchu hry na trhu tak tento krok moc nepřekvapí.

Sony stahuje hru z trhu

Důvodem pro toto rozhodnutí jsou katastrofální prodeje. Hry se prodalo jen kolem 25 tisíc kopií, což je pro projekt, jehož vývoj stál přes 200 milionů dolarů, zcela tragické číslo. Vývojáři z Firewalk Studios a společnost Sony museli na tuto situaci nějak reagovat. 

Dne 3. září 2024 Sony oznámilo na svém oficiálním blogu PlayStation, že Concord 6. září 2024 stáhne titul z obchodů a vypne jeho servery. Hráčům, kteří si hru zakoupili, budou automaticky vráceny peníze bez ohledu na to, na které platformě ji hráli.

Budoucnost Concordu a Firewalk Studios

Co bude dál, je nyní nejisté. Na oficiálním blogu PlayStation vývojáři podrobněji objasnili celou situaci a nastínili své plány do budoucna. Firewalk Studios vyjádřili svou vděčnost hráčům za podporu a zároveň uznali, že některé aspekty hry nesplnily jejich očekávání.

Ryan Ellis, Game Director z Firewalk Studios, uvedl: „Proto jsme se v tuto chvíli rozhodli hru od 6. září 2024 stáhnout z prodeje a prozkoumat další možnosti, včetně těch, které lépe osloví hráče.“

Zdá se tedy, že vývojáři přehodnotí svůj přístup a zváží, zda se pokusí Concord přepracovat, nebo zda využijí technologii vytvořenou pro tuto hru k novému projektu. Budoucnost Concordu však v očích hráčů vypadá stále značně bledě a nejistě.

Jedním z nejvýraznějších kroků by mohl být přesun na free-to-play model, jelikož právě cena hry patřila mezi její největší kontroverze, anebo by nám vývojáři alespoň mohli představit titul hodný cenovky 40 eur.

Concord se tak stává jedním z největších herních neúspěchů Sony za poslední roky. Můžeme jen doufat, že se Firewalk Studios podaří najít novou cestu, kudy Concord vést.


Článek pro Gaming Professors napsal František Dopita.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.