Dragon Age: Hard in Hightown - úvodka

Dragon Age: Hard in Hightown

19. 9. 2024
Zdroj náhledu: Dark Horse

Fiktivní detektivní román, který se odehrává ve světě Dragon Age? To přesně je Dragon Age: Hard in Hightown. Příběh se odehrává  městě Kirkwall, ve čtvrti Hightown. Autorem knihy je postava jménem Varric Tethras, trpaslík, který je jedním z hlavních společníků hráče v hrách Dragon Age II a Dragon Age: Inquisition. Varric je známý svým charismatem, vtipem a láskou k vyprávění příběhů, což se odráží i v jeho psaní. Kniha "Hard in Hightown" je pro něj charakteristickým dílem, které kombinuje jeho lásku k dobrodružství a detektivním zápletkám.

Příběh sleduje kapitána městské stráže Donnena Brennoka, který se ocitá uprostřed spletité sítě intrik, korupce a násilí ve městě. Hightown, jak už název napovídá, je nejbohatší a nejluxusnější částí Kirkwallu, ale pod povrchem se skrývají temná tajemství. Donnen Brennok, zkušený a ostřílený strážce zákona, se musí vypořádat s řadou podezřelých postav, včetně mocných šlechticů, zkorumpovaných úředníků a nebezpečných kriminálníků.

Styl psaní knihy odráží Varricův jedinečný hlas. Je plný sarkasmu, suchého humoru a ostrých dialogů, které dodávají příběhu svěžest a dynamiku. Varric Tethras jako postava je známý svým uměním vyprávět příběhy, což dává "Hard in Hightown" určitý meta-rozměr, protože čtenář ví, že se jedná o fikci vytvořenou fiktivní postavou v rámci ještě širší fikce. Prostě fikce na fikci u fikce přes fikci.

Zdroj: Dark Horse

Dragon Age: Hard in Hightown není jen obyčejnou detektivkou; je to příběh, který reflektuje komplikovanost světa Dragon Age. Kniha zkoumá témata, jako jsou sociální rozdíly v bohatém městě mezi místními měšťany, morálku, i jaká je cena spravedlnosti v prostředí, kde mocní často ovládají zákon. Postavy, které se v příběhu objevují, nejsou jen jednoduché archetypy, ale mají hloubku a své vlastní motivace, což přidává příběhu komplexnost. Jediné, co je snad škoda, je, že v hlavních rolích nevystupuje žádný z Varricových kumpánů z Dragon Age 2 ani Dragon Age: Inquisition.

V roce 2018 vyšel Dragon Age: Hard in Hightown i jako skutečná kniha, takže pokud jste velkými fanoušky toho univerza od Bioware, rozhodně stojí za přečtení. Přeci jen, není snad nic lepšího, než se ponořit hlouběji do loru, který je nám servírován jak na stříbrném podnose. Pokud máte rádi noir detektivky, tohle je ta nejlepší volba, jaká snad může být. 

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.