Dragon Age: Those Who Speak - úvodka

Dragon Age: Those Who Speak

15. 8. 2024
Zdroj náhledu: Dark Horse

Víte, jak jsme si nedávno napsali o tom, že Dragon Age: The Veilguard by měl sjednotit všechen lore, co kolem série vyšel? A jelikož těch komiksů je už docela dost, není nic lepšího než je alespoň zmínit a nadhodit, co se v nich vlastně odehrávalo. Navíc se na nich podílí tvůrce příběhu Dragon Age David Gaider, takže opět důležitý signál. Začali jsme správně komiksem The Silent Grove, kde se Alistair, Isabela a Varric spojili na jedno velké dobrodružství. Nyní se posouváme dál, do příběhu Those Who Speak.

„Ti, kteří mluví“ zní vážně perfektně. A to jsme zatím pouze u názvu (mimochodem, tato série je vážně povedená). Příběh navazuje přímo na The Silent Grove a Alistair je opět hlavní postavou. Společně s ním ale samozřejmě cestují i Isabela a Varric. Ti se nyní vydávají po stopách, které nalezli v prvním díle, a teď budou ve svém dobrodružství pokračovat v Tevinteru, konkrétně na ostrově Seheron. Oproti prvnímu dílu nemá série šest částí, ale pouze tři, takže se jedná o skutečně daleko rychlejší čtení. Stejně také, jako v prvním díle, série vycházela v roce 2012.

Hlavní postavy ale spoustu z vás překvapí! Kromě Alistaira, Isabely a Varrica se tu objevuje elf jménem Brand, tevinterský lord jménem Devon a dva velmi zajímaví Qunarijci. Tím první je Tamassranka Rasaan, ale ten druhý je známý Sten z Dragon Age The Origins, kde ještě Qunarijci neměli rohy a vypadali jen jako přerostlí válečníci. Mimochodem, jak si asi myslíte, že dopadne setkání mezi ním a Alistairem?

Zdroj: Dark Horse

Ilustrací se opět ujal Chad Hardin a nikoho tak asi nepřekvapí, že kresba je precizní. Navíc Stenův vzhled je naprosto úžasný a nádherně odkazuje na jeho první objevení. Příběh se zaměřuje na politické intriky, střety kultur a konflikty mezi mocnými magickými a světskými silami v Tevinteru, státu proslaveném krvavou magií a otroctvím. Jak myslíte, že budou příběhy pokračovat?

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.