Břink! V katakombách - desková hra

Břink! V katakombách už se plaví po světových mořích

14. 8. 2024
Zdroj náhledu: REXhry

Je jen málo populárnějších deskoherních mechanismů než deckbuilding. Budování balíčku karet je zkrátka zábava. Své o tom ví i hráči Magic: The Gathering a dalších desítek sběratelských karetních her. Od dob, co z této vedlejší zábavy Dominion učinil regulérní mechanismus deskových her, se jich urodilo opravdu hodně. A jen málokterá z nich je hodnocena lépe než série Břink!, kterou si u nás vzalo pod křídla vydavatelství REXhry. Nejnovější Břink! V katakombách je konečně na cestě na naše herní stoly.

Břink! V katakombách vyšel pod původním anglickým názvem Clank!: Catacombs v roce 2022, a tak jsme si na jeho českou lokalizaci museli nějaký ten rok počkat. Přece jen nám REXhry v minulosti přinesly nejen první Břink!: Velká podzemní loupež, ale i Břink! Ve vesmíru!: Velká galaktická loupež. Není se tedy co divit, že vydání třetího titulu si musely řádně promyslet. Přináší ale tak lákavé změny, a navíc je kombinovatelný s dřívějšími rozšířeními, že mu nakonec REXhry neodolaly.

Břink! V katakombách je určen pro 2–4 hráče od 13 let, kteří budou na jednu herní partii potřebovat 45–90 minut. Nejde o žádnou lehkou rodinnou zábavu, ani čistý deckbuilding, v němž byste si jen protáčeli balíček karet. Namísto toho se v něm odvážně vydáte přímo doprostřed katakomb dračice Umbrok Vessny. Dokážete nasbírat více pokladů než soupeři, a ještě se dostat z katakomb ven? Nebo se neopatrně vydáte příliš hluboko a stanete se dračí svačinkou? Dávejte si pozor! Téměř každá akce, kterou vykonáte, vydá příslovečný zvuk, díky kterému vás pak dračice snadněji najde.

Pro veterány původního Břinku! tato verze nabízí především modulární herní mapu, což ohromně zvyšuje její znovuhratelnost. A také vzrušení z objevování nových zákoutí dračí sluje. Novinkou jsou také paklíče, díky kterým budete moci cestovat tajnými tunely, zachraňovat lidi uvězněné v katakombách, otevírat nejrůznější truhly s pokladem nebo vykrádat knihovny. Na mapě se také budou nacházet portály a malé svatyně, které vám umožní získat více peněz. Aby to hráči neměli tak jednoduché, do hry se přidají i duchové, kteří umí při útoku dračice ublížit všem hráčům. 

Výroba hry byla ukončena a Břink! V katakombách se k nám již plaví na lodi. V dohledné době se tak dozvíme cenu, za kterou tuhle pecku budeme moct pořídit, a rovnou se otevřou i předobjednávky. 

Zdroj: REXhry

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.