Lego X Asmodee

Společnost Asmodee a LEGO spolu uzavřely partnerství

13. 8. 2024
Zdroj náhledu: Asmodee

Vydavatelství Blackfire oznámilo novinku o spojení těchto dvou velkých společností před pár dny na sociálních sítích. Ačkoli LEGO stolní hry nejsou úplnou novinkou na trhu, tato nová spolupráce by měla přinést funkční propojení kostiček a herních mechanismů díky zkušenostem společnosti Asmodee.

Nově vzniká studio Dotted Games, se sídlem v Dánsku, které se bude věnovat tvorbě LEGO deskových her. Tým je tvořen veterány z Asmodee, kteří budou využívat své odborné znalosti v oblasti tvorby her. Propojení se společností LEGO by mělo designerům otevřít nové cesty díky všestranné využitelnosti kostek.

Už nyní vydavatelství Blackfire potvrdilo, že první připravovaná hra – Monkey Palace – vyjde i na českém trhu a můžeme se na ni těšit během několika týdnů. 

Design hry Monkey Palace vytvořili David Gordon a Tin Aung Myaing. Název napovídá, že se ocitnete v prostředí džungle. Zahrajete si ji ve 2–4 hráčích a najdou se v ní prvky kolaborace i kompetice. Soupeříte se svými spoluhráči a zároveň pomáháte přestavět opičí palác.

Zdroj: Asmodee

Kromě této novinky se již nyní pracuje na další hře s názvem Brick Like This! Půjde o rodinnou týmovou párty hru pro 2–8 hráčů od 7 let.


Článek pro Gaming Professors napsala Tereza Seidlová.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.