Fliptown - desková hra

Fliptown bude westernová zakreslovačka okořeněná černým humorem

5. 8. 2024
Zdroj náhledu: Old Dawg

Vyprahlá poušť, všudypřítomné kaktusy, ve vzduchu je cítit pach nemytých lidí a koní s příměsí střelného prachu. To jsou kulisy typického westernového dobrodružství. A také deskové hry Fliptown, jíž se již za chvíli dočkáme v češtině díky vydavatelství Old Dawg.

Fliptown vytvořil Steven Aramini, který stojí za logickou Velkosérií (Velkoměsto, Velkopark, Velkostatek a Velkovšechno), Cirkusem na kolečkách, Animal Kingdoms nebo Circle the Wagons. Hru vydalo studio Write Stuff Games, pro něž jde o první a prozatím jediný titul. Vzhledem k jeho úspěchu však již letos vydali kampaň pro sólo hráče s názvem The Lone Gun. Její česká lokalizace zatím oznámena nebyla, Old Dawg nad ní však rozhodně uvažuje. Fliptown ilustrovala Naomi Ferrall (Tricky Tides). 

Na rozdíl od řady jiných zakreslovacích her si Fliptown nemůžete zahrát v libovolném počtu hráčů, je určen pro maximálně čtyři. Jedna herní partie vám zabere 30–45 minut. Ve hře budete prozkoumávat westernové městečko Fliptown. Ve své podstatě jde o hru typu otoč a zapiš (flip and write), tento mechanismus však propojuje s legendárním pokerem. V každém tahu otočíte vždy tři karty. Simultánně si sami zvolíte, ze které karty použijete barvu, ze které hodnotu a kterou přidáte do svojí pokerové ruky. Barva určuje oblast, kterou aktivujete (Stezka, Pustina, Důl a Městečko). Hodnota určuje konkrétní místo v této oblasti. A pokerová karta vám umožní získat silné bonusy na konci kola.  

Začátkem srpna vydavatelství Old Dawg dorazil produkční vzorek hry. A jelikož vše vypadá dobře, Fliptown by měl na naše herní stoly doputovat v první polovině září. Již nyní si jej můžete předobjednat ve speciálkách nebo přímo na stránkách vydavatelství. 

Zdroj: Old Dawg

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.