The First Descendant - logo

The First Descendant zná své datum vydání

9. 6. 2024
Zdroj náhledu: igdb.com

V prosinci loňského roku byla na slavnostním udílení cen The Game Awards odhalena kooperativní střílečka obsahující prvky looter shooteru. Za tímto projektem stojí japonská společnost Nexon, kterou můžete znát skrze tituly The Finals, Vindicus nebo Dynasty Warriors: Unleashed. Od oznámení hry vývojáři z Nexonu několikrát umožnili volný vstup do její uzavřené betaverze. Přihlásit se do ní dalo skrze Steam, kde pouze stačilo požádat o přístup.

Přestože existovala varianta vyzkoušení si projektu na vlastní kůži, neexistovala žádná zmínka o přesném datu jeho kompletního vydání. To se ovšem změnilo na galavečeru pořádaném Geoffem Keighleym na Summer Game Festu 2024. Tvůrci zde představili nový trailer, v němž byli ukázáni hrdinové, za něž lze později hrát. V závěru videa také bylo odhaleno plánované datum vydání, které je stanovené na 2. července letošního roku.

Po grafické stránce to nevypadá zle

The First Descendant představuje titul, ve kterém se čtyři hráči spojí, aby strategicky rozstříleli jednotlivé bosse, případně společně splnili jednotlivé mise. Ty představují kupříkladu klasické bránění určitého místa nebo zlikvidování nepřátel v určitém časovém intervalu. Na výběr máte z několika jedinečných postav, které disponují zvláštními dovednostmi. Já osobně jsem měl nejraději Bunny, která při běhu vytvářela elektrické paprsky. K zahození nicméně nebyla ani Sharen, která se dokáže zneviditelnit a dávat poměrně krásné poškození. Pokud ovšem nejste moc kontaktním typem, nabízí se možnost Freyny, ta manipuluje s různými jedy. Uvedené postavy ovšem nejsou těmi jedinými, co hra nabízí – celkově zde máte jedenáct postav.

Vývojáři z Nexonu se kromě kooperativní a dynamické hratelnosti zaměřují i na vizuální stránku. Celý projekt je poháněný Unreal Enginem 5. Pokud jste byli šťastlivci a měli možnost si The First Descendant vyzkoušet, jistě mi dáte za pravdu, že titul vypadá opravdu dobře. Je pravdou, že největší detailnost a celkovou pozornost získaly převážně ženské protagonistky oproti okolnímu zdevastovanému světu a mužským válečníkům. Jak můžete znát z jiných looter shooter akcí, i zde budete (nejenom) z padlých nepřátel získávat předměty. Díky nim zlepšíte své dovednosti a statistiky.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.