DOOM Eternal - helma

DOOM: The Dark Ages je středověký návrat?

27. 5. 2024
 

Ikonická série DOOM pravděpodobně hlásí svůj velkolepý návrat, alespoň to tvrdí nedávné zvěsti. Po několika letech spekulací a očekávání se objevily náznaky, že vývojáři z id Software pracují na nové hře z tohoto univerza. První narážky na jeho návrat se objevily v roce 2022, kdy si uživatel Twitteru @WorldsXbox všiml, že ZeniMax hledá nové kolegy na pozici bojového ředitele.

Zájemce měl disponovat důkladnými znalostmi DOOMa 2016 a Eternal. Tento příspěvek byl první, který započal různé fámy. Režisér hry Hugo Martin nicméně v minulosti sám uvedl: „Můžeme vyprávět příběh, kdy se Doom Slayer poprvé setká se Sentinely v takovém až středověkém fantasy zasazení. Znovu, náš hrdina je věčný – tedy, on je doslova nesmrtelný. Můžeme tedy vyprávět všemožné příběhy.“

Dočkáme se středověku a ženské hrdinky?

Nejnovější informace, které přinesl zahraniční magazín Insider Gaming, nenápadně laškují se slovy režiséra, co se středověku týče. Podle nich se DOOM: The Dark Ages má odehrávat v období, které je jím inspirováno. Když vezmeme v úvahu dřívější slova Huga Martina, je pravděpodobné, že bychom se mohli vrátit v čase a zažít počátky největšího řezníka démonů. Celkem rád bych se například podíval na první velkou bitvu, kde Valen zradí Sentinely kvůli svému synovi. Určitě by to mohla být epická podívaná, zvlášť kdybychom za samotného Valena mohli hrát.

Podle něj se už v DLC nacházelo několik náznaků, kam by se mohl titul do budoucna vydat. Insider Gaming současně uvádí, že nový přírůstek do série pod jmenovkou DOOM: The Dark Ages je ve vývoji čtyři roky. To by znamenalo, že se po skončení Eternalu (2020) některá část týmu začala věnovat The Dark Ages, zatímco ta druhá The Ancient Gods (2021). Kromě toho uvádějí, že odhalení má proběhnout během letošního Xbox Games Showcase 9. června.

Pod příspěvkem se v komentátorské sekci nicméně objevila zpráva od youtubera @EndymionYT, v němž zmiňuje, že by se podle jiných spekulací měla objevit i ženská protagonistka. Během jednoho streamu sám Hugo Martin oznámil, že se v minulosti přemýšlelo nad dívčí hrdinkou místo ikonického Slayera. Je tedy možné, že se ji tvůrci do nové hry rozhodli zakomponovat.

DOOM: The Dark Ages je multiplatformní hra

Na to navazuje jiný uživatel Twitteru pod přezdívkou @NateTheHate2. Ten ve svém příspěvku potvrzuje odhalení hry na Xbox Games Showcase. K tomu nicméně dodává, že DOOM: The Dark Ages bude odhalen jako multiplatformní vydání, což znamená, že by se mohl objevit i na PlayStationu 5.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.