Fallout 4 náhled

Další výzva pro moddery? Chystá se další update pro Fallout 4

12. 5. 2024
Zdroj náhledu: Bethesda

Pokud se vám konečně podařilo obnovit vaše savy a mody ve hře Fallout 4, užijte si to, dokud můžete. Bethesda oznámila další aktualizaci hry, která dorazí již toto pondělí 13. května. Aktualizace bude dostupná pro všechny platformy a přinese řadu „oprav a vylepšení“ se zaměřením zejména na grafiku a výkon hry. Zní to jako déjà vu.

Od poslední velké aktualizace, která přinesla očekávaný upgrade pro aktuální generaci konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X, uběhly jen týdny. Tato velká aktualizace zasáhla i PC verzi, což způsobilo nemalé problémy s modifikovanými verzemi hry, dokud tvůrci modů neaktualizovali své obsahy. Podobné problémy můžeme očekávat i nyní, i když by měly mít menší dopad.

Hráči od vydání poslední aktualizace hlásili různé chyby a problémy s výkonem. Z vlastní zkušenosti na PC mohu potvrdit několik pádů hry již během prvních minut hraní, nefunkční mody, a to společně s mnoha novými bugy a glitchy. Osobně jsem se tedy rozhodl vrátit na předchozí verzi hry, jelikož jsem si takto next-gen nepředstavoval. Vzhledem k tomu, že podobné problémy nahlásilo větší množství hráčů, rozhodla se Bethesda připravit další opravný patch pro své osm let staré RPG. Studio se bude snažit napravit své chyby, ano, už zase.

Aktualizace pro konzole přinesla ještě další komplikace. Hráči, kteří získali Fallout 4 prostřednictvím kolekce PS Plus, museli čekat déle na přístup k aktualizaci, protože stále hráli verzi hry pro předchozí generaci. Tento problém byl později vyřešen a aktualizace je nyní dostupná pro všechny.

Zdroj: Bethesda

Někteří hráči se rozhodli update vůbec neinstalovat a vypnuli automatické aktualizace, aby ochránili své modifikované savy. Ti, kteří aktualizaci stáhli a litovali, hledali způsoby, jak se vrátit k předchozímu patchi. Nadcházející oprava by měla být menší a pravděpodobně nebude mít velký dopad na moddery. Nicméně si budeme muset počkat na výsledek. Je jen otázkou spekulací, jak se aktualizace dotkne vydání fanouškovského projektu Fallout: London, který je postaven na základech Fallout 4. Datum jeho vydání bylo po posledním updatu odloženo na neurčito.


Článek pro Gaming Professors napsal Jiří Vančura

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.