Disco Elysium – Titul

Vývojářská společnost kultovního Disco Elysium hodlá propouštět

16. 2. 2024
 

Společnost ZA/UM, která stojí za dnes již kultovním RPG Disco Elysium oznámila zrušení své připravované hry a navíc hodlá i propouštět zaměstnance.

Podle zprávy GLHF at Sports Illustrated by mohlo být propuštěno asi 24 zaměstnanců společnosti. To představuje téměř 25 % z celkového počtu zaměstnanců. Zpráva uvádí, že propouštění jde ruku v ruce se zrušením Project X7, což mělo být samostatné rozšíření pro Disco Elysium. Prezident společnosti ZA/UM Ed Tomaszewski k tomuto faktu řekl, že Project X7 momentálně ve fázi jeden až dva roky před dokončením. 

Disco Elysium – Zrcadlo

Na tento popud je k vidění i údajná zpráva od ředitele ZA/UM Ilmara Kompuse, kterou GLHF získala.

„Navzdory soustředěnému úsilí, které v uplynulých osmi měsících vyvíjel náš manažerský tým a disciplíny X7, jsem po konzultaci s naším vedením přijal obtížné rozhodnutí X7 zrušit. Toto rozhodnutí, na rozdíl od pozastavení projektu P1, bohužel s největší pravděpodobností povede k propouštění v našem studiu. Se zrušením X7 navrhujeme přetvořit náš tým tak, aby podporoval naše dvě zbývající hry. Tato úprava téměř jistě povede k propouštění, které se dotkne především týmu pracujícího na Project X7, ale také našich týmů, které se nezabývají vývojem, a projektů, které se netýkají X7.“

Ve zprávě se také uvádí, že studio má ve vývoji další dva projekty s kódovým označením C4 a M0.

Celou situaci budeme i nadále sledovat.

Zdroj: insider-gaming.com

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.