PlayStation Portal – dříve Project Q

PlayStation Portal, dříve známý jako Project Q, má dorazit koncem roku

25. 8. 2023
Zdroj náhledu: Sony

Společnost Sony se podělila o další nové aktualizace připravovaných hardwarových produktů. Zatímco jsme během května měli možnost udělat si první obrázek o bezdrátových sluchátkách Pulse Explore a přenosném zařízení pro streamování her pod označením Project Q, dnes se dozvídáme, kdy a za kolik bychom si produkty mohli zakoupit. Kromě doplnění tolik potřebných informací k dříve již oznámeným novinkám přišlo navíc překvapení v podobě ohlášení bezdrátového headsetu Pulse Elite. Jak sluchátka Pulse Explore, tak Pulse Elite nositeli poskytnou kvalitní zvuk s nízkou latencí z PS5. Pulse Elite se bude prodávat za 149,99 USD, necelé 3 500 Kč, a Pulse Explore s cenou přiostří na 199,99 USD, což je asi o tisíc korun více.

Co však většinu z vás bude zajímat nejvíce, je handheld Project Q. Z dříve pouze pracovního označení se nyní stal oficiální název PlayStation Portal. Zařízení umožní využití klíčových funkcí ovladače DualSense včetně haptické zpětné vazby. Ve středu se nachází 8palcový LCD display schopný poskytnout vizuální zážitek ve vysoké kvalitě 1080p při 60 snímcích za sekundu. PlayStation Portal se přes Wi-Fi vzdáleně připojí ke konzoli PS5 a umožní vám vaše oblíbené kousky – s výjimkou VR2 nebo těch, které vyžadují službu PlayStation Plus Premium – hrát i na jiných místech, než jste byli doteď zvyklí. PlayStation Portal by se na trh měl dostat koncem tohoto kalendářního roku za cenu 199,99 USD, tedy asi 4 500 Kč. Sony slibuje brzké zprávy o spuštění předobjednávek i zveřejnění přesného data vydání všech těchto zařízení. Více se dozvíte zde.

Zdroj: blog.playstation.com

Nikola Mrázová Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.