Starfield – kosmonaut

SSD disk se pro hraní zřejmě stane nutností

18. 6. 2023
Zdroj náhledu: igdb.com

Poslední dobou stále více her vyžaduje pro svůj bezproblémový chod SSD disk. Většinou je však rychlejší disk vyžadován u doporučených požadavků, zatímco ty minimální si ještě počítají s klasickým pevným diskem (HDD). Jsou tu ale dvě hry, kde se bez SSD disku neobejdete vůbec a jeho přítomnost bude nutností už pro spuštění.

Jedním z nich je nadcházející titul Starfield, který se nedávno pochlubil svými minimálními a doporučenými požadavky. Hráči, kteří si toto sci-fi vesmírné RPG budou chtít zahrát na počítači, si budou muset připravit minimálně grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti nebo AMD Radeon RX 5700. Dále bude potřeba alespoň 16 GB operační paměti, a co je důležité, nutností bude i přítomnost SSD disku, bez něhož se vám Starfield možná ani nespustí.

Podobný krok nově zvolil i CD Projekt Red u Cyberpunku 2077. Ten po vydání rozšíření Phantom Liberty 26. záři rovněž přestane podporovat klasické pevné disky a pro bezproblémový chod bude nutností mít v počítači SSD disk. Zřejmě se tak pomalu dostáváme do doby, kdy klasické disky přestanou mít ve hrách využití a plně je nahradí právě rychlejší a modernější SSD disk.

Stanislav Hřiba

Hraní se věnuje asi 13 let. Jeho první hry byly Counter-Strike 1.6 a série Hitman. V současnosti hraje hlavně simulátory a závodní hry, ale neodolá občas taky nějaké střílečce nebo kvalitnímu RPG. Nemá rád strategie nebo kontroverzní hry s erotikou. Většinu času hraje na PC, občas zapne i nějakou exkluzivitu na Switchi. Přispíval by rád články a recenzemi právě se závodní či simulátorovou tematikou.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.