Baldur's Gate 3 – sviť na cestu

Baldur’s Gate 3 vyjde i na konzoli Playstation 5

25. 2. 2023
Zdroj náhledu: Larian Studios

Baldur's Gate 3 vyjde 31. srpna 2023, oznámilo Larian Studios během akce Sony State of Play 2023 a zároveň potvrdilo, že hra bude dostupná krom PC i na PS5. Datum vydání bylo odhaleno spolu s novým trailerem, který upozorňuje na různé třídy postav, záběry z rozdělené obrazovky multiplayeru a spoustu bitev. Dokonce se objevil i J. K. Simmons, u něhož bylo potvrzeno, že bude hrát antagonistu, generála Ketherica Thorma.

„Ketheric je muž se složitými ambicemi a motivacemi, takže při hledání jeho hlasu jsme věděli, že musíme spolupracovat s renomovaným charakterním hercem, který dokáže podat takový výkon, jaký jsme hledali, a proto jsme se rozhodli obsadit J. K. Simmonse (Whiplash, Spider-Man),“ řekl režisér Swen Vincke na PlayStation Blogu. „Sice jsme to očekávali, ale i tak jsme byli překvapeni, jak moc jeho výkon pomohl prohloubit charakter postavy. V následujících měsících vám představíme další dva antagonisty.“

Hra Baldur's Gate 3, která byla poprvé oznámena již v roce 2019, navazuje na klasické RPG od společnosti BioWare z 90. let. Vyvíjí ji studio Larian Studios, které dříve pracovalo na uznávaných hrách ze série Divinity: Original Sin. Vydání Baldur's Gate 3 je naplánováno na PC a PlayStation 5. Snad nepřijde už žádný další odklad a na konci srpna se hry skutečně dočkáme.

František Hampl

K prvním hrám přičuchl už ve školce, ale do hraní ho pořádně až na základce vtáhla první Mafie, druzí simíci a třetí Heroes of Might and Magic. Hry ho od té doby nepustily, PC velice rychle doplnil „PSPéčkem“, od kterého přesedlal k větším konzolím, a dnes už je hrdým konzolistou. Jeho hlavním zájmem jsou příběhové adventury a RPGčka, ale nepohrdne ani dobrou strategií či karetkou. Pokud nepřebývá ve svém hráčském doupěti plném Lega a deskovek, tráví nejvíce času v kině a na farmačce.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.