Zaklínač 3 Divoký hon -plavba lodí je novinkou

Zaklínačský projekt Sirius hledá zaměstnance

2. 2. 2023
 

O zaklínačských projektech toho bylo napsáno hodně. Nyní se ale daří poodhalit jeden z nich pomocí pracovních nabídek. Loni v říjnu vydala společnost CD Projekt Red informaci, že nepracuje jen na jedné hře, ale kromě Canis Majoris, jenž je remakem prvního dílu, je tu i projekt Sirius, na němž pracuje studio Molasses Flood a stále je po něm ticho jako po pěšině. Věděli jsme ale, že hra bude přístupem pojatá trošku jinak než předchozí díly.

Měla by se zaměřit na kombinaci singleplayeru i multiplayeru, čímž se má přiblížit širšímu publiku. Neměli jsme však ani šanci se zamyslet nad tím, jak to chtějí vlastně udělat. Nyní Molasses Food hledá zaměstnance (což není moc těžké vzhledem k všudypřítomnému propouštění) a právě nejnovější inzeráty dávají tolik hledané nápovědy.

Na redditu uživatele Awkward96 jsou nyní nasdílené odkazy k inzerátům. Hledají se hlavní scenárista, designéři multiplayeru, soubojů, technického pozadí nebo celého herního světa. Jasně, pozice samy o sobě nic neříkají, jenomže v popisech práce stojí, na čem by se přibližně mělo pracovat. Máme tu tak kooperaci, stylizovanou grafiku nebo PvE systém tříd. Značí to, že projekt Sirius se spíše přiblíží k Monster Hunter Rise než k samotnému Zaklínači, jenže je tu stále to hledání scenáristy.

Jakmile se hledá scenárista, můžeme soudit, že hra bude mít i vlastní příběh, jenž by se měl pořádně větvit. Pozice technického designéra zase naznačuje dungeony či skladbu různých monster. Možnosti se tak zdají být neomezené. Bohužel je tu také ona stylizovaná grafika, která by měla oslovit širší publikum. O té si zatím můžeme nechat detaily jen zdát. Může se totiž jednat buďto o podání, jako má Monster Hunter, nebo klidně Fortnite, a to je docela solidní rozptyl. Uvidíme, co přinese čas, nicméně se světem Zaklínače je stále nutno počítat a Sirius zatím slibuje pořádný zážitek.

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.