Společnost Riot Games logo červené

Riot Games propouští zaměstnance

20. 1. 2023
Zdroj náhledu: Riot Games

Společnost Riot Games propouští 46 zaměstnanců, podle jejich slov zavádí strategické změny v rámci několika týmů, aby se společnost mohla zaměřit na řadu oblastí. Zaměstnanec Riotu uvedl, že se jedná o běžnou pravidelnou činnost. Snaží se tak provést změny na základě toho, aby poskytli hráčům nejlepší obsah a zážitky.

Propuštění se týká pouze 1 % zaměstnanců. Celkem společnost momentálně čítá více než 4 500 zaměstnanců ve dvaceti pobočkách celého světa. Propuštění se týkalo většinou publikační části týmu a malé části z esportu. Studio zároveň uvedlo, že nabírá zaměstnance pro 150 pozic. To je způsobeno měnícími se strategickými prioritami.

Vzhledem k problémům, kterým Riot Games čelila v důsledku vydaného zpackaného traileru pro novou sezónu, se není čemu divit. Video doteď nabralo přes 280 000 palců dolů a 30 000 To se mi líbí. Kromě toho škrty nezasáhly jenom Riot. Například Microsoft oznámil, že propouští více než 10 000 zaměstnanců, z čehož na tom ztratí některá herní studia jako Bethesda nebo Industries.

Anežka Ebrová

Anežka je hráčka již od dětských let. Její vášeň propukla již na základní škole díky školním počítačům, kde ztrácela pojem o časoprostoru. Mezi její první herní lásky patří série Half-Life. No a jak se říká, stará láska nerezaví. Hry od Valve prostě zbožňuje stejně jako střílečky a skákačky. Mezi její další koníčky patří hlavně sport, cestování, knihy a deskovky. Avšak její láskou zůstávají vždy hry, stejně jako pivo - tanková Plzeň 12° středně vychlazená.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.